… Έτσι το φανταστήκατε;

Posted: 16/01/2012 in ΑΡΘΡΑ

Συμπολίτες, Συμπολίτισσες
Τα τελευταία δυο χρόνια δεχόμαστε μια ασταμάτητη επίθεση από το υπάρχον πολιτικό σύστημα και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, όπου ακόμα και στα πιο ευφάνταστα σενάρια μας δεν την είχαμε προβλέψει. Βασικό ρόλο βεβαία έπαιξαν και τα ΜΜΕ που δεν έχουν άλλη δουλειά από το να μας λένε ψέματα να μας παραπληροφορούν να αναπαράγουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης και να καλλιεργούν το φόβο.

Η κατάρρευση της Δημοκρατίας, το ξεπούλημα της χώρας, το κόψιμο μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, οι  φοροεπιδρομές με παράνομα και ανήθικα χαράτσια φέρνουν σαν αποτέλεσμα: ανεργία, κατάθλιψη, εξαθλίωση, κατασχέσεις για οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο, αυτοκτονίες για οικονομικούς λογούς, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, σπίτια χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στον χειμώνα,  400 χιλιάδες άνθρωποι να τρώνε από συσσίτια, και άλλοι από τα σκουπίδια της λαϊκής και του κάδους, νεκρούς άστεγους από πείνα και κρύο, και πολλά άλλα..
Έχουμε πόλεμο!
Και σε αυτό τον πόλεμο υπάρχουν δυο στρατόπεδα.
Από τη μια πλευρά το  στρατόπεδο που αποτελείται από μια παράνομη κυβέρνηση ληστοσυμμοριτών δοσίλογων κυβερνώντων, με τα εξαπτέρυγα τους (καναλάρχες, μεγαλοεκδότες, μεγαλοδημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, κάποιες πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, κομματόσκυλα κάθε απόχρωσης, της “εθνικής συναίνεσης”, της Νέας Τάξης Πραγμάτων), οι όποιοι υπηρετούν δουλικά τα έξωθεν συμφέροντα των αφεντικών τους (τοκογλύφους, τραπεζίτες).

Και από την άλλη πλευρά το στρατόπεδο όσων πλήττονται από τον κοινωνικό πόλεμο: ένας ολόκληρος λαός, που κάθε μέρα περιμένει την επόμενη εξαγγελία αφαίμαξης, μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, “εργασιακοί έφεδροι”, νέοι που καταδικάζονται σε ανέχεια και μετανάστευση, πεινασμένοι και άστεγοι, φοιτητές, μαθητές, αγέννητα παιδιά που δεν πρόκειται να έλθουν στον κόσμο λόγω εξαθλίωσης των ανθρώπων που δεν θα κάνουν οικογένειες…
Ο πόλεμος αυτός  αφορά όλους και δεν ξεχωρίζει τους πολίτες σε μπλε, πράσινους και κόκκινους, έχει διακυβεύματα, έχει θύτες, θύματα και παράπλευρες απώλειες.
Σε συνθήκες οξύτατου ανοικτού κοινωνικού πολέμου, δεν υπάρχουν ουδέτεροι, δεν υπάρχει η αταραξία της βολής. Κάθε φορά δοκιμαζόμαστε, τη στιγμή που μας καλεί το καθήκον, και το κάλεσμα έχει γίνει…

Όσοι καμώνονται ότι δεν τους αφορά, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το αντιληφθούν, ας πρόσεχαν.

Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι κατά μέρος την υποκρισία του δήθεν “ουδέτερου” και της υποτακτικής νομιμοφροσύνης. Όποιος θεώρει τον εαυτό του πατριώτη, αγωνιστή ή ακόμα και προοδευτικό, τώρα είναι ο καιρός να το αποδείξει.

Είναι τώρα πια καιρός να ενωθεί ο λαός και να πολεμήσει για τα δικά του συμφέροντα.

Έλατε λοιπόν να ενωθούμε, έξω από ιδεολογίες, έξω από πολιτικές και κομματικές διαφορές, να ξαναβρούμε τους χαμένους εαυτούς μας, να ξανανιώσουμε τη χαρά της κοινωνικής επαφής και αλληλεγγύης, να σώσουμε τη χώρα, τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Εμείς οι συνάνθρωποι σας, οι κάτοικοι Ευόσμου-Κορδελιού, σας απλώνουμε το χέρι, σας ζητάμε να μας βοηθήσετε και να βοηθηθείτε, σας ζητάμε να γίνουμε μια γροθιά που θα είναι τόσο δυνατή που θα τρομάξει και ο χειρότερος εχθρός.

Όλοι μαζί μπορούμε!
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Wikipedia: In computer programming, ?: is a ternary operator that is part of the syntax for a basic conditional expression in several programming languages.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.