Μπακογιάννη – Πρετεντέρης: Οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα είναι αστείοι

Posted: 05/12/2011 in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσιευμένο στις 5 Δεκ 2011 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης:

Στην γαλλική πόλη Λυών παρευρέθηκαν το περασμένο Σάββατο η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιάννης Πρετεντέρης για να συμμετάσχουν στο φόρουμ της εφημερίδας Liberation, σε μια ομιλία με θέμα ‘H Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;’.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους και οι δύο αναφέρθηκαν στην ακροδεξιά τονίζοντας πως δεν την παίρνουν στα σοβαρά και χαρακτηρίζοντάς την αστεία. Μια ομάδα αποτελούμενη από Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενους αποφάσισε να παρέμβει με κείμενο που εκφωνήθηκε για να εκφράσει την αντίθεσή της απέναντι στους δύο Έλληνες εκπροσώπους του φόρουμ αλλά και στην εν γένει πολιτική κατάσταση της χώρας. Όπως ανέφεραν οι φοιτητές που ήταν παρόντες στην ομιλία, »ένας φουσκωτός ήρθε προς την πλευρά του ατόμου που έκανε την παρέμβαση. Οι διοργανωτές του φόρουμ ανησύχησαν μην τους χαλάσουμε την γιορτή τους και μην ακουστεί κάποια διαφορετική άποψη, δείχνοντας ότι η επιλογή των καλεσμένων κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν».

Η παρέμβαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Βερολίνο με σκοπό να καταδείξει ότι ακόμα και οι Έλληνες του εξωτερικού αντιτίθενται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.