Απολογισμός παρέμβασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ευόσμου-Κορδελιού

Posted: 23/11/2011 in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΥΟΣΜΟΥ – ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16/11/2011 τριακόσιοι πολίτες συγκεντρώθηκαν απαιτώντας να παρθεί απόφαση έμπρακτης στήριξης των αιτημάτων και των μορφών δράσης του κινήματος ενάντια χαράτσια (κάλεσμα του δήμου προς τους πολίτες να μην πληρώσουν το χαράτσι, συλλογή των λογαριασμών από υπαλλήλους του δήμου, διάθεση των ηλεκτρολόγων του δήμου για επανασυνδέσεις ρεύματος, νομική υποστήριξη των πολιτών και προσφυγή κατά του αντισυνταγματικού και παράνομου χαρατσιού).

Τελικά, έπειτα από την πίεση των πολιτών υιοθετήθηκε το ψήφισμα της Λαικής Επιτροπής το οποίο περιλάμβανε τα αιτήματα των πολιτών.

 

Υπάχει όμως ένα αλλά…

 

Τη στιγμή που «έκλεινε» το θέμα υπήρξε προσπάθεια «ερμηνείας» του ψηφίσματος:

Το κάλεσμα στους πολίτες να μην πληρώσουν μετατράπηκε σε απλή έκφραση της διαφωνίας με το χαράτσι.

Η νομική στήριξη μετατράπηκε σε νομικές συμβουλές.

Η τεχνική στήριξη μετατράπηκε σε αυτόβουλη και εκτός ωραρίου συμμετοχή των ηλεκτρολόγων.

 

Τις επόμενες μέρες με δημόσιες τοποθετήσεις ο Δήμαρχος κ. Λαφαζανίδης προσάρμοσε ακόμα περισσότερο το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αποκαλύπτοντας τις πραγματικές του θέσεις οι οποίες ταυτίζονται με τις απόψεις της κυβέρνησης για το θέμα.

 

Δηλώνουμε ότι δε θα δεχτούμε την κοροιδία και τον εμπαιγμό από τον κ. Λαφαζανίδη.

Οταν οι δήμαρχοι παιζουν το ρόλο τους ο λαός είναι διατεθημένος ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση να συνταχθεί μαζί τους.

Οταν όμως προσπαθούν απλά να εκτονώσουν και να χειριστούν τη λαική δυσαρέσκεια έρχονται αντιμέτωποι με τη λαική οργή και το πληρώνουν.

Καλούμε τον κ. Λαφαζανίδη να επανορθώσει και να μπει μπροστά στον αγώνα ενάντια στα χαράτσια, να παραβρεθεί στην επόμενη συνέλευση των πολιτών στις 4/12/2011, στις 18.00 στο δημαρχείο και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

 

Κάτοικοι Ευόσμου-Κορδελιού

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.