Δήμος Νίκαιας – Ρέντη: Νομική στήριξη για το “χαράτσι” της ΔΕΗ

Posted: 11/11/2011 in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ

 

Το δημοτικό συμβούλιο θα στηρίξει όσους αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος στα ακίνητα
Νομική στήριξη στους δημότες του, αναφορικά με τον φόρο ακίνητης περιουσίας, μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ θα παρέχει ο Δήμος, ύστερα από ομόφωνη απόφαση- ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, ακολουθώντας το παράδειγμα των Δήμων Κορυδαλλού, Ψυχικού, Φιλοθέης, Περιστερίου, Νέας Ιωνίας και Σαρωνικού.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης επεσήμανε πως “η επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μέσω της ΔΕΗ είναι μέτρο άδικο και δυσβάσταχτο σε περιοχές όπως η δική μας, με φτωχούς ανθρώπους και τα τελευταία χρόνια με όλο και περισσότερους άνεργους”.
Στο ισόγειο του δήμου λειτουργεί ήδη γραφείο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των δημοτών για την πληρωμή μόνο του ρεύματος και των δημοτικών τελών (μέσω ΑΤΜ), και στο μάζεμα των δικαιολογητικών για ασφαλιστικά μέτρα κατά της επιβολής του νέου τέλους ακινήτων.
Με στόχο τον καλύτερο χειρισμό της υπόθεσης, αλλά και για να έχουν τη δυνατότητα οι δημότες να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες, ο δήμος σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, διοργανώνει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, συζήτηση στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10).
Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.